De zoektocht naar vloeren is er een die nog best wel wat voeten in aarde heeft. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden wanneer jij op zoek bent naar een mooie vloer voor bepaalde ruimtes in je woning of natuurlijk voor de gehele woning in een keer. Je kunt onder andere kiezen voor pvc, laminaat, vinyl, maar ook voor plavuizen, hout of een keramisch parket. Deze laatste optie is waarschijnlijk niet de eerste optie waar je bij stil staat, wanneer je aan vloeren denkt, maar deze optie wil je zeker niet vergeten. Daarom is het goed om hier de eigenschappen en de voordelen eens van op een rijtje te zetten.

De eigenschappen

Een keramisch parket heeft het uiterlijk van een mooie houten vloer, maar heeft het comfort van keramische tegels. Kies jij bijvoorbeeld voor een visgraat keramisch parket, dan zul je op het oog weinig verschil zien. Wel zul je het voelen, omdat tegels natuurlijk een stuk kouder aanvoelen dan hout of laminaat dat zal doen. Wel zijn de tegels een stuk sterker en zullen deze ook minder snel beschadigd raken. Je kunt keramische tegels overal in huis leggen, van de hal, tot de woonkamer, in de badkamer en ook zelfs buiten. Zo kun je van je hele interieur een geheel maken en ziet het er super strak uit.

De voordelen

Wanneer je kiest voor een keramische parketvloer, weet je zeker dat je jarenlang gegarandeerd bent van een hele mooie vloer die niet kraakt, werkt of scheurt. Keramisch parket verkleurt zelfs niet in de zon zoals de meeste vloeren doen. Je vloer heeft geen onderhoud nodig en is zelfs slijt- en kras vrij. Het is wel een investering die je doet, de prijs ligt namelijk hoger dan de gemiddelde vloer, maar deze voordelen maken het dat het de investering wel waard is. Zeker in combinatie met vloerverwarming doet het niks onder aan een echte houten vloer en heeft het ten opzichte van die andere vloer zelfs nog een hoop andere voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *