Je eetkamer, samen met de keuken wordt vaak ook wel het hart van de woning genoemd. Je begint je dag aan tafel met een ontbijt, legt je spullen er op, zorgt dat het altijd mooi aangekleed is, je luncht en dineert er samen. Zelf wanneer er familie of vrienden bij je op visite komen, maak je vaak gebruik van de eettafel om er gezellig de hapjes op te zetten of om er een spelletje op te doen. Je maakt dus enorm veel en vaak gebruik van de eetkamer en daarom is het belangrijk om van deze ruimte een hele fijne ruimte te maken waar je ook graag wil zijn en waar jij en de mensen om je heen zich prettig kunnen voelen. Wel is het belangrijk om hiervoor de juiste meubels uit te zoeken, maar hoe doe je dat nou eigenlijk?

De perfecte eettafel

De zoektocht naar eettafels is best wel een hele lastige wanneer je niet weet waar je precies naar op zoek bent. Het beste is om wat inspiratie op te doen op televisie en op internet, zodat je in ieder geval weet wat je wel en wat je niet mooi vindt. Bekijk ook eens de ruimte waar jouw eettafel komt te staan. Is een rechthoekige eettafel geschikt of kun je toch beter gaan voor een ovalen of ronde tafel? Bekijk ook goed wat de stijl van de rest van jouw woning is. Ga jij voor een licht en landelijk interieur? Kies dan geen tafel met een zwart metalen zwaar onderstel, maar kies voor een tafel die in balans is met de rest van de ruimte en jouw stijl.

Geschikte eetkamerstoelen

Wanneer je op zoek gaat naar een fijne fauteuil of eetkamerstoelen, is dit ook een hele uitdaging, deze kun je natuurlijk nog groter maken door te kiezen voor verschillende eetkamerstoelen aan een tafel in plaats van 4, 6 of 8 stoelen die hetzelfde zijn neer te zetten. Begin de zoektocht door praktisch te kijken: Zit je met vieze kleding op de stoel, is er een grote kans dat er gesmeerd wordt of wil je iets dat makkelijk schoongemaakt kan worden? Kies dan niet voor stoffen stoelen, maar bekijk eens wat kunststof of houten modellen. Eetkamerstoelen kun je uitzoeken op het oog, maar het is nog veel belangrijker dat ze fantastisch zitten, zodat jij zeker weet dat die lange avonden samen met jouw vrienden gemakkelijk verlopen en iedereen lekker zit.

Opbergen

Waar laat je al je mooie spullen en jouw speciale servies? Je alledaagse ontbijtbordjes en mokken zet je natuurlijk gewoon in de keuken, maar wanneer jij veel ruimte over hebt en je wil je spullen op een mooie manier tonen, is het een leuke keuze om te kiezen voor een mooie kast. Ook hierin is een legio aan mogelijkheden en moet je kijken naar de hoeveelheid spullen die je hebt en hoeveel je hiervan in het zicht wil opbergen en hoeveel je liever in gesloten lades of achter dichtgespijkerde deurtjes zou willen bewaren. Op basis hiervan zijn er vast kasten die aan jouw eisen voldoen en wanneer je precies weet wat je zoekt, zul je vast heel erg snel jouw perfecte buffetkast vinden die van jouw eetkamer een hele fijne ruimte maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *