De eethoek is een hele belangrijke ruimte waarvan het ook erg belangrijk is dat deze een fijne sfeer heeft. Je brengt er immers veel tijd door, omdat het ook wel het hart van je huis is. Een eethoek is niet alleen een stuk praktischer dan een zithoek, het is ook nog eens een ruimte waar je veel mee kunt als je graag met je interieur bezig bent. Bij de eethoek kun je veel beter experimenteren met leuke behangetjes, leuke interieuraccessoires of eens een andere leuke of gekke kleur eetkamerstoelen. Er zijn oneindig veel opties om van jouw eethoek een hele fijne ruimte te maken, durf eens wat anders te proberen en laat je daarbij niet van de wijs brengen.

De keuze is reuze

De grote sfeermakers of brekers in de eetkamer zijn vaak toch wel de eetkamer stoelen. Deze zijn dan ook in vrijwel iedere woonwinkel of op iedere webshop te vinden in ontzettend veel soorten, maten, materialen, prijzen stoffen en kwaliteit. De bekleding van de stoel is erg belangrijk. Kies je bijvoorbeeld voor een velours stof, dan krijg je een luxe gevoel in huis. Kies jij liever voor een zacht zand kleurig stofje, dan gaat jouw eetkamer meer in de richting van de landelijke woonstijl of in de beachy stijl. Niet voor iedereen zijn stoffen stoelen even praktisch en daarom wordt er dan ook nog vaak gekozen voor stoelen die geen stoffen bekleding hebben, denk eens aan de kuipstoelen die nog steeds eyecatchers zijn in ieder interieur en zo de scandinavische trend voortzetten.

Het hart van je eethoek

De eettafel, misschien wel het centrum van de eetkamer trekt dan ook heel erg veel aandacht. Wanneer de eettafel niet matcht met de rest van de eetkamer en dan met name de eetkamer stoelen, dan is het enorm lastig om nog een geheel te maken van de ruimte. Daarom kun je beter kiezen voor een tafel die niet teveel aandacht trekt wanneer je twijfelt over de indeling van de ruimte. Een grote trend van tegenwoordig is de boomstamtafel, dit geeft meteen een natuurlijke sfeer en maakt het daarom makkelijker om een luxe sfeertje te creƫren, maar ook kun je vele andere kanten op. Wil jij een gewaagder interieur? Durf dan eens out-of-the-box te kijken, want er zijn ontzettend veel soorten tafels die er ook nog eens in verschillende maten zijn. Bedenk daarom ook goed met hoeveel mensen jij aan de tafel wil zitten. Heb jij aan 4 stoelen genoeg? Koop dan geen onnodig grote eettafel, maar benut de ruimte nuttig.

De kers op de taart

Zorg voor leuke decoratie op de tafel. Dit kan natuurlijk op ontzettend veel manieren gerealiseerd worden. Denk aan een mooi kaars plateau met daarop kaarsen in kleuren die op dat moment in het seizoen zijn of een mooie vaas met bloemen. Ook hierin kun je nog kiezen voor een uitgebreid boeket gemaakt van zijde bloemen of voor een subtiel bosje rozen of droogbloemen te gaan. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een aantal kleinere accessoires met elkaar gecombineerd op bijvoorbeeld een salontafelboek of een ander plateau. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Kijk hiervoor niet teveel naar de trends, maar kijk wat jij mooi vindt. Persoonlijke aspecten in het interieur zijn namelijk meestal terug te vinden in de accessoires.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *